15% discount + fitted in time for Christmas for a limited time only

15% off + fitted before Christmas

OUR HOUSE BEAUTIFUL AWARD FOR BEST STORAGE

Our Blog

OUR HOUSE BEAUTIFUL AWARD FOR BEST STORAGE

Last month we celebrated with the very best in homes and interiors at the annual House Beautiful awards. The prestigious awards were held at the historic Savoy Place, where we were greeted with champagne and canapes in the most beautiful room filled with fresh bouquets of flowers.

After eagerly sitting through other categories, the event reached a climax when our innovative Sudbury concept was awarded silver in the best storage category! We’re delighted this truly stunning design has received the recognition it deserves.

The multifunctional space was created by our Neville Johnson expert designer Simon Tcherniak. Highly skilled at visualising and creating bespoke furniture solutions, the Sudbury concept was not only designed to be aesthetically beautiful but also includes endless display and closed storage solutions, integrated media space as well as an ingenious concealed desk area, maximising the use of the available space.

Awkward shapes can cause a real problem when trying to make the most of a room. The client wanted to create an elegant functional backdrop to this informal lounge area. A storage solution for books, pictures, personal artefacts and keepsakes.

Before beginning any work, Simon discussed the brief with the client to understand their aspirations for their furniture. After the initial consultation and working collaboratively on the designs, he created this stunning bespoke bookcase and storage area that delivered exactly what the client was looking for, transforming this informal lounge into a relaxing space for the whole family.


sudbury1

simon

Floor to ceiling storage which fits up to the vaulted ceiling creates a dramatic impression. This extra-tall feature opens up additional room that wouldn’t have been utilised with a standard bookcase. The elevated solution is accompanied by a painted oak ladder to enable easy access to the upper levels.

“We wanted to create something that uses all the space and draws your eye up, emphasising the height of the room. The Sorrel paint colour helps to make the room feel light and spacious, whilst the soft green back panels and ladder add personality.

The design includes a desk with a stationery drawer, suspension filing and a printer on a pull-out shelf. There’s room for a music system with a turntable and of course a space for the TV. The client knew that the more we could fit into this wall the more uncluttered the rest of the house would be.”

Simon Tcherniak

Colour Inspiration

The contrast of our neutral Sorrel paint with the Aloe Vera green allows for a contemporary colour palette. A selection of contemporary light vibrant blues and greens helps to make this multifunctional room feel light and spacious perfect for unwinding after a busy day.

colour sudbury

To see more of our award winning design follow: www.nevillejohnson.co.uk/bright-spacious-lounge/

award BACK TO OUR BLOG

You May Also Like

Follow us on social

Discover a wealth of ideas and inspiration on our social platforms where we’ll be sharing up to date news, expert guides, features and behind the scenes looks. Follow us now on Instagram, Pinterest and Houzz to explore more.

Buy now pay in 12 months Request a free design visit Call us on: 0161 873 8333

15% discount + fitted in time for Christmas for a limited time only

15% off + fitted before Christmas

Enjoy a 15% discount for a limited time only


Fitted in time for Christmas

Arrow Down White Arrow Down Arrow Left Right Arrow Builder button_arrow Call Circle camera Certificate clear_certificate clockcross_close Comments cross email Interest Free % menu nav-left nav-right Pencil person Phone pin Scroll search Facebook Google Plus social_houzz_oldsocial_houzz Instagram LinkedIn Pinterest Twitter YouTube stairs Tick Circle Tick truck UK Flag